Kete
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için, margarin, yumurta, bir tutam tuz ve unu derin bir kaba alın. Karbonatı, yoğurtla kabartıp hamura ilave edin ve yoğurun. Hamuru yarım saat kadar dinlendirin. Bu arada harcı hazırlayın. Bunun için yarım paket margarini eritip, unu kavurun. Tuz ilave edip, soğutun. Dinlenen hamurdan bezeler koparın. Tepsi büyüklüğünde açın. Açtığınız yufkaları ikiye bölün. Eritilmiş yarım paket margarinle yağlayın. İkiye katlayın. Hazırladığınız harcı üzerine koyup, yufkayı zarf katlar gibi katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 derece fırında pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL