Karadutlu Tatlı Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Harç için lor peyniri, antep fıstığı, fındık ve naneyi harmanlayın. Tereyağını eritip, fırın tepsisini yağlayın. 4 adet yufkayı aralarına tereyağı sürerek tepsiye yerleştirin. Dördüncü yufkanın üzerine, yufkanın kenarlarına çok gitmeden lorlu karışımın bir kısmını serpiştirip, dut yerleştirin. Aynı işlemi 3 kez daha tekrarlayın. Yufkaların kenarlarını üstte toplayın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, ara sıra dutun salan suyunu peçete yardımıyla silerek, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Pudra şekeri serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...