Kapalı Pizza

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Domates sos için domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağı ile birlikte bir tencereye alın. Suyunu bırakınca ince kıyılmış fesleğen, kekik ve sarımsakları ekleyin. İyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun. Üzerinin kurumaması için temiz bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin. Hamuru un serpilmiş düz bir zemine alın. Merdaneyle oval şekilde açın. Hamurun yarısına kadar domates sos sürüp üzerine toz parmesan peyniri serpin. Hamurun boş kısmını dolu olan tarafın üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 300 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Hamuru fırından çıkartıp enlemesine kesin. Bresaola dilimlerini ve marulları pizzanın içine, yarısı dışarıda kalacak şekilde yerleştirip sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...