Kafes Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir kaba küp doğranmış margarini ve yoğurdu alın. 1 çay kaşığı karbonatla, aldığı kadar unu ekleyin. İyice yoğurarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde bir parçayı hamurdan koparın. Kalan hamuru, yağlanmış yuvarlak bir kalıba yayın. Peyniri rendeleyin. İnce kıyılmış maydanozla karıştırın. Hamurun üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan ince şeritler yapın. Hamurun üzerine kafes biçimi verecek şekilde yerleştirin. 1 çay bardağı sütle, yumurta sarısını çırpın. Hamurun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...