Kabaklı Havuçlu Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtayı bir kasede çırpın. Margarin ve sütü ilave edip karıştırın. Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş kabağın suyunu sıkıp ekleyin. Rendelenmiş havuç, beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın. Yufkaları elinizle didikleyip karışımın içine katın.Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip bütün malzemeyi harmanlayın. Yağlanmış orta büyüklükte bir fırın kabının içine kabaklı harcı boşaltın ve bir spatula ile düzeltin. Üzerine pul biber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL