İncir Reçelli Çörek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mayayı sütün içinde eritin ve kabarmasını bekleyin. Unu geniş bir kaba alıp, üzerine toz şeker, oda sıcaklığında margarin, yumurta, tuz ve maya erittiğiniz sütü ekleyip karıştırın. Rendelenmiş limon kabuğu ilave edip yoğurun. Gerekirse 1-2 çorba kaşığı daha un ekleyin. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine bir kapak örtüp, 2 saat mayalanmasını bekleyin. 2 kat kabaran hamurdan parçalar koparın. Yuvarlayıp, içlerine birer incir reçeli tanesi koyun. Hamuru, açık yeri kalmayacak şekilde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Her birinin üzerine bir parça margarin koyun. 200 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...