İncir Reçelli Çörek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mayayı ılık sütle eritip bir süre kabarmasını bekleyin. Un, toz şeker, margarin, yumurta ve tuzu mayalı süte karıştırın. Rendelenmiş limon kabuğu ilave edin. Gerekirse 1-2 çorba kaşığı un ilave edin. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine kapak kapatıp iki saat mayalanmasını bekleyin. İki kat kabaran hamurdan parçalar koparın. Yuvarlayıp içlerine birer incir reçeli tanesi koyun. Hamurların açık yeri kalmayacak şekilde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Her birinin üzerine bir parça margarin yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL