Hünkar Böreği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları yıkayıp birkaç yerinden bıçakla delin. Bütün olarak ızgarada ya da bol yağda pişirin. Bir kaba su koyarak üzerine limon suyunu ekleyin ve patlıcanların kabuklarını soyarak içine atın. Soğan ve biberleri yemeklik doğrayın. Sıvı yağı kızdırıp soğanın rengi dönene kadar kavurup üzerine biberleri ekleyin. Biberlerin pişmesine yakın üzerine küçük küçük doğradığınız patlıcanları ilave edin. Tuz ve toz kırımızı biber ekleyip birlikte pişirin. Yufkaları düz bir zemine yayıp 15x15 cm'lik kareler halinde kesin. Hazırladığınız patlıcanlı içten yufkalara koyup sarın. Uç kısımlarını çırpılmış yumurta akı ya da su ile yapıştırın. Daha sonra bol yağda kızartın. Salatası için, domatesleri küp doğrayıp servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış maydanoz ve nane ekleyin. Piyazlık doğradığınız soğan ve ince doğradığınız sivri biberleri de ilave edin. Zeytinyağını ve nar ekşisini salatanın üzerine gezdirin. Tuz ekleyip servis tabağına alın. Kızarttığınız börekleri üzerine koyarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL