Güllü

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, salça, toz kırmızıbiber ve toz şekeri iyice karıştırın.
    Un ve kabartma tozunu ekleyin. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın. Merdane yardımıyla açıp,
    çay bardağının ağzıyla kesin. 3 yuvarlak yan yana ve hafifçe üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp ortadan ikiye bölün. Yağlanmış fırın tepsisine dikine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...