Ekmek Hamurlu Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ekmek hamurunu, yağlanmış orta büyüklükte bir fırın tepsisine yayın. İnce kıyılmış soğanı sıvı yağda kavurun. Domates ve biber salçası, pul biber ekleyip 1-2 defa çevirerek ocağın altını kapatın. Lor peyniri, susamın yarısı ve zeytini ilave edip bütün malzemeyi karıştırarak ekmek hamurunun üzerine yayın. Karışımın üzerine de kalan susamı serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL