DÜĞÜM ÇÖREKLER
Malzemeler
Yapılışı
-
1
YAPILIŞI:
Çok az ılık suda mayayı eritin. icine yumurta akını, sıvı yağı , ve tuzu ilave edin karıştırın. En son unu ekleyin 1 su bardağı ılık su ile yogurun.Çok yumuşak bir hamur olacak. en son şekeri ilave edin. 1 saat kadar mayalandırın. elinizde beze yapın ve uzun şerit haline getirin ve düğüm atın. Her bezeye aynı işlemi uygulayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin . Üzerine yumurta sarısı sürün susam ve çörek otu serpin . Fırında pişirin.
AFİYET OLSUN
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL