Çoban Böreği

Pazar rehavetine uygun; kolay ve lezzetli bir börek...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Böreğin iç harcını hazırlamak için; rendelenmiş hellim peynirini, ince kıydığınız taze soğanı ve maydanozu, sumağı, karabiberi bir kaseye alarak karıştırın. Bir yufkanın tamamını düz bir zemine serin. Üzerine yağlı su gezdirin. Yufkanın yarısına hazırladığınız iç harcından kümeler halinde paylaştırın. Diğer yarısını üzerine kapatın. Rulet yardımı ile yarım ay şeklinde kesin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya az miktarda sıvıya koyup, börekleri sık sık çevirerek önlü arkalı kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.