Çoban Böreği
Pazar rehavetine uygun; kolay ve lezzetli bir börek...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Böreğin iç harcını hazırlamak için; rendelenmiş hellim peynirini, ince kıydığınız taze soğanı ve maydanozu, sumağı, karabiberi bir kaseye alarak karıştırın. Bir yufkanın tamamını düz bir zemine serin. Üzerine yağlı su gezdirin. Yufkanın yarısına hazırladığınız iç harcından kümeler halinde paylaştırın. Diğer yarısını üzerine kapatın. Rulet yardımı ile yarım ay şeklinde kesin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya az miktarda sıvıya koyup, börekleri sık sık çevirerek önlü arkalı kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL