Çarşaf Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İçi için kıyma ve ince kıyılmış soğanı yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip, ocağın altını kapatın. Ilınması için bir kenara alın. Hamur için unu düz bir zemine eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına sirke, margarin ve tuz koyun. Suyu azar azar ekleyip, bütün malzemeyi yoğurarak kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Sıvı yağ döktüğünüz tepsisinin içine hamurları elinizle açarak yerleştirin ve 20 dakika dinlendirin. Daha sonra düz bir zemine serdiğiniz çarşafın üzerine 1 adet hamuru alın. Avucunuzun içiyle açarak büyük ve ince bir yufka haline getirin. Hamurun kenarında biriken kalın kısmı elinizle alın. Ilınmış kıymalı harçtan 4-5 çorba kaşığı alıp hamurun üzerine belirli aralıklarla serpin. Üzerine tepsideki sıvı yağdan gezdirin. Bir kişinin de yardımıyla çarşafı iki ucundan kaldırıp hamuru yuvarlayarak rulo haline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine gül şekli vererek yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip, sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.