Baklava Yufkasından Ispanaklı Pırasalı Hellimli Börek
http://hamaratmine.blogspot.com/2010/10/baklava-yufkasndan-ispanakl-prasal.html
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İçinin Hazırlanması;
Az miktarda sıvı yağda pırasa ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur üzerine ıspanaklar eklenir. Ispanakların suyu çekene kadar kavrulur.Böreğin Hazırlanması
Baklava yufkası bir kat serilir. Üzerine sıvı yağ serpilir(komple değil az miktarda).Sonra üzerine bir kat daha yufka serilir ve aynı işlem tekrarlanır.Sonra üzerine bir yufka daha konur. Bu yufkaya yağ serpilmez. Üzerine Kavrulmuş ıspanaklar ve hellim peyniri serpilir. .Daha sonra rulo halinde sarılır ve üç eşit parçaya bölünür. Diğer kalan yufkalara da aynı işlemler tekrarlanır ve tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece de önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler