Açma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mayayı 1 tatlı kaşığı şeker eklediğiniz 1 kase suda bekletin. Maya kabarınca, süt ve yağı ısıtın. Bu karışımı maya ile karıştırın. Kalan malzemeyi ekleyip, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru mayalanmaya bırakın. Birkaç saat sonra, hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, içlerine zeytin ezmesi, dereotu, peynir, kurutulmuş domates gibi malzemeler ekleyip, elinizle tekrar yoğurun. Açma şekli verin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...