Yoğurtlu Bakla

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yarım kg baklayı, yıkayıp kırın. Suya koyup kenarda bekletin. Bu arada 1 adet soğanı ve 2 adet domatesi küçük doğrayın. 1 çay bardağı zeytinyağı, soğan ve domatesleri tencereye koyun. Üzerine baklaları yerleştirin. Tuzunu ilave edip, kendi suyunda, kısık ateşte yarım saat pişirin. Baklaları ocaktan alıp, 1-2 saat soğutun. Daha sonra yarım demet ince kıyılmış dereotunu da baklaya ekleyin. Üzerine yoğurt ilave edip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...