Yeşil Mercimek Köftesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yeşil mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra bir gece suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra 1 su bardağı suda mercimekler yumuşayana kadar pişirin. İçine 1 su bardağı köftelik bulguru ilave ederek karıştırın ve tencereyi ateşten alın. Bu karışımı 15-20 dakika dinlendirdikten sonra derin bir kaseye boşaltın. İçine ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, dövülmüş sarmısak, tuz, pulbiber ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Mandalina büyüklüğünde parçaları avucunuzda sıkarak şekillendirip servis yapın.


Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...