Üsküp Kebabı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuşbaşı kuzu etini bir kaba alın. Üzerine ayıklanmış arpacık soğan, sarmısak, rendelenmiş domates, defne yaprağı, eritilmiş tereyağı, biber salçası, tane karabiber, tuz ve pulbiber ilave edin. Bütün malzemeyi iyice karıştırın. Etleri bu karışımda 1-2 saat marine edin. Daha sonra testi şeklinde veya orta büyüklükte bir güveç kabının içine etli karışımı boşaltın. 1 su bardağı su ilave edin. Hamuru hazırlamak için, un ve tuzu bir kaba alın. Üzerine azar azar su ilave ederek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın. Merdane yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açıp güvecin ağzını kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında iki buçuk saat pişirin. Bulgur veya pirinç pilavı ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL