Terbiyeli Sebze Buketi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATLICANLARI kuşbaşı iriliğinde doğrayıp, tuzlu suda yarım saat bekletelim. Sonrasında yıkayıp kurulayalım. Fasulyeleri ve havuçları ince uzun dilimleyelim. Sivri biberleri 2 cm aralıklı doğrayalım. 1 Harlı ateşte kızdırılmış sıvıyağda patlıcanları kızartıp, delikli kepçe ile alalım. Aynı yağda sırayla fasulye, sivri biber ve havucları da kızartıp delikli kepçe ile alalım. Bu işlemlerden sonra sebzeleri servis tabağına alıp karıştıralım. 2 Terbiyesi için, tencereye suyu, 4 çorba kaşığı yoğurdu, çırpılmış yumurta sarılarını, 1 çorba kaşığı unu ve 3-4 diş dövülmüş sarmısağı aktarıp sürekli karıştırarak, koyulaşana dek pişirelim. Ateşten almadan önce tuzunu ayarlayalım. 3 Sonrasında ateşten indirip sosu sebzelerin üzerine gezdirelim. Dereotu serpip servis yapalım.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL