Taze Bakla Kızartması
ORTA
3-4 KİŞİLİK
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BAKLAYI ayıklayıp yıkayın. Su ve limon suyunu bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca baklayı tencereye alıp yarı yarıya haşlayın. Süzüp kurulayın. Un, zencefil, karabiber ve tuzu harmanlayıp baklayı bu karışıma bulayın. Daha sonra kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Sosu için, domatesin kabuğunu soyup küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp salça, küp doğranmış domates, kıyılmış sarmısak, zencefil, kesmeşeker ve tuz ilave edip karıştırarak birkaç dakika sote edin. Suyu ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin ve ocaktan alın. Baklayı servis tabağına aktarın. Üzerine sos gezdirip servis yapın.AŞÇININ NOTUTaze bakla pişireceğinizde kararmasını önlemek için çukur bir kaba 1-2 çorba kaşığı un ile yarım limon suyu koyup karıştırın. Ayıkladığınız baklayı bu karışıma atıp bekletin. Bu şekilde hazırlayıp daha sonra pişirdiğiniz bakla kararmaz. Ayrıca pişirme esnasında ekleyeceğiniz limon suyu ve limon tuzu hem baklanın kararmasını önler hem de lezzetini artırır. 1 kg bakla için, yarım limonun suyu ve 1 silme çay kaşığı limon tuzu kullanabilirsiniz
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL