Taze Bakla Kızartması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    BAKLAYI ayıklayıp yıkayın. Su ve limon suyunu bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca baklayı tencereye alıp yarı yarıya haşlayın. Süzüp kurulayın. Un, zencefil, karabiber ve tuzu harmanlayıp baklayı bu karışıma bulayın. Daha sonra kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Sosu için, domatesin kabuğunu soyup küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp salça, küp doğranmış domates, kıyılmış sarmısak, zencefil, kesmeşeker ve tuz ilave edip karıştırarak birkaç dakika sote edin. Suyu ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin ve ocaktan alın. Baklayı servis tabağına aktarın. Üzerine sos gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...