Tavuklu Biber Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KIRMIZI biber, domates, mantar ve tavuk etlerini küp küp doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp sarmısakla birlikte zeytinyağında kavurun. Üzerine tavuk etlerini ve doğranmış sebzeleri ekleyip karıştırın. Pirinç, tuz ve karabiber ekleyip kendi suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Dolmalık biberlerin üst kısmını kapak şeklinde kesip çekirdek yataklarını temizleyin. Önceden pişirdiğiniz iç malzemeyi biberlerin içlerine doldurun. Kestiğiniz kapak şeklindeki parçaları üzerlerine oturtup tencereye dizin. Üzerlerine 1 çay bardağı su gezdirin. Kısık ateşte 20 dakika pişirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...