Susamlı ve Patlıcanlı Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle 1 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp, biber, domates ve patlıcanları sote edin ve bir kenarda bekletin. Ayrı bir kabın içinde geri kalan zeytinyağını, sirkeyi, ketçabı, hardalı, küçük doğranmış soğanı, şekeri, dövülmüş sarmısağı, kırmızı biberi, tuz ve karabiberi blenderden geçirin. Her bir tavuk parçasının bir yüzüne, verevine derin üç çizik atın. Tavukları hazırladığınız sirkeli karışıma bulayıp, bir fırın tepsisine dizin. Üzerine susamın yarısını serpin. Tavukları orta derece fırında 15 dakika pişirin. Tersine çevirip, geri kalan susamları ekleyin. 15 dakika daha pişirip, patlıcanlı harçla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL