Siyah Soslu Et

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Siyah sos için köy ekmeklerini 180 derecelik fırında hafifçe kızartın ve bir tencereye alın. Daha sonra fırını 220 dereceye getirerek kuzu kolunu pişmeye bırakın. Tencereye aldığınız ekmeklerin üzerine elma ve üzüm sirkesini dökün ve bir çatal yardımıyla ezin. Zencefil, karabiber ve tuzu ekmeklerin üzerine ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak hafif ateşte 1-2 dakika pişirin. Kuzu kolu piştikten sonra fırından alın ve siyah sos eşliğinde servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...