Sebzeli Köfte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    KIYMAYI derin bir kaba alın ve içine soğanı rendeleyin. Kabak ve havucu ayrı ayrı rendeleyip, elinizle sıkarak suyunu aldıktan sonra kıymaya ekleyin. Islatılıp sıkılmış ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve pul biber kattıktan sonra tüm malzemeyi yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve köfte şekli verin. Köftelerin üzerine 2 çorba kaşığı sıvı yağ sürün ve ızgarada önlü arkalı kızartın. Izgara kabak ve domatesle birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...