Sarmısak Soslu Susamlı Kuzu
Malzemeler
Yapılışı
-
1
MARİNE için sarmısak, zeytinyağı, sirke ve karabiberi bir kapta karıştırın. Üzerine dört parçaya böldüğünüz eti ekleyip, 2-3 saat buzdolabında bekletin. Diğer taraftan yumurta akı ve limon suyunu bir kapta çırpın. Susamı düz bir kaba alın. Marine ettiğiniz eti, önce limonlu karışıma bulayıp, süzdürün. Sonra her tarafını susama bulayın. Tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını kalın tabanlı bir tavada kızdırın. Et parçalarını, altın sarısı olana dek çevirerek pişirin. Başka bir tavaya kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağını koyup, ince kıyılmış sarmısak ve iri doğranmış soğanı rengi dönene dek sote edin. Üzerine kabukları soyulup küp doğranmış domatesi katın ve 1-2 dakika daha pişirin. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Dilimlediğiniz etle servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL