Şarap Soslu Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk göğüslerini marine etmek için soğanı ve sarmısağı rendeleyin. Sıvıyağ, soya sosu, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tavukları bu karışımın içinde 1-2 saat bekletin. Sos için margarini bir tavada eritin. Unu ekleyip 1-2 dakika kavurun. Tavuk suyunu ve şarabı ilave edip karıştırın. Kıvam alıncaya kadar kaynatıp ocaktan alın. Bu arada tavuk göğüslerini ızgarada ya da tavada kızartmaya başlayın. Garnitür için patatesleri yarı yarıya haşlayın. Kabuklarını soyup parmak kalınlığında doğrayın. Kremayı bir tavaya alıp hafifçe ısıtın. Patatesleri ve karabiberi kremaya ekleyip karıştırarak, özleşene kadar pişirin. Servis tabağına kremalı patatesi alın. Üzerine tavuğu yerleştirin. Tabağın boş kalan kısmına sos, bezelye ve havuç yerleştirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...