Rumeli (Muhacir) Usulü Ciğer Sarma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KUZU karaciğerini zarından ayıklayarak, kıymaya yakın incelikte doğrayın. Akciğeri de aynı incelikte doğradıktan sonra, kıyma, pirinç, salça ve tüm yeşillikleri, 1 tatlı kaşığı tuz, pulbiber ve karabiberi harmanlayın. Kuzu gömleğini 3 bardak kaynar su ile çözün. Gömleği 10 eşit parçaya bölerek, her bir parçaya hazırladığınız içten koyun, bohça biçiminde katlayın. Kenarlı bir tepsiye, hazırladığınız.bohçaları yerleştirin. Kalan 3 su bardağı kaynar suya 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek tepsiye ilave edin. Tepsiyi yağlı kağıt ya da alüminyum folyo ile kapatın. Üzerine bir kapak koyarak ocak üzerinde ağır ateşte 25 dakika pişirin. Daha sonra ateşten alıp, 200 derece fırında kuzu gömlekleri kızarana kadar tutun. Tepside kalan sos ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL