Pulbiberli Karnıyarık

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patlıcanları ortadan ikiye kesin ve içlerini bir kaşık yardımıyla oyun. Altlarını, düz durması için ince kesin. İçlerini tuzlayın ve 1 çay bardağı kızdırılmış sıvıyağda hafif kızartın. Ayrı bir tavada kıyılmış soğanı 2 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Kıyma, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates, kıyılmış biber, maydanoz ile tuzu katıp, kıymanın rengi dönene kadar kavurun. Kırmızı pul biber ve karabiberi katın. Bu harcı patlıcanların içine paylaştırın ve fırın kabına dizin. 1 çay bardağı su ekleyin ve ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...