PİLİÇ EMELSE
Davet sofralarında yapılan zor gibi görünen ama basit ve lezzetli bir Tavuk yemeğidir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şinitzellerin üstüne 1 su brd süt, yarım çay brd sıvıyağ ,tuz ve k.biber eklenip en az 3 saat bekletilir.Ispanaklar doğranır.Dolmalık fıstıklar az yağda sotelenir.Ayrı bir yerde bekletilir.Soğanlar yemeklik doğranır,ıspanaklarla birlikte sotelenir.Tuz ve k.biber eklenir,dolmalık fıstıklar ıspanağa katılır. Şinitzeller kendi sosuyla tavada hafif kızartılır.Tavuklar fırın tepsisine alınır.Hepsinin üstüne ıspanaktan konulur.Beşamal sos için yağın içine un katılıp,kavrulur.Süt eklenir. Muhallebi kıvamında pişirilir. tuz ve k.biber eklenir.Beşamal sos ıspanaklı şinitzellerin üstüne dökülür.Isıtılmış 180 C fırında pişirilir.Çıkmasına yakın kaşar rendesi eklenip,peynirler eriyince fırından çıkarılır.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL