Pazı Dolması

ORTA 6 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PAZILARIN saplarını kesip sıcak suda 1-2 dakika tutun ve süzüp kenara alın. Kıymayı çukur bir kaba koyup üzerine rendelenmiş soğan, pirinç, dereotu, nane, domates salçası, biber salçası, karabiber, tuz ve 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyip iyice yoğurun. Hazırladığınız harca yarım su bardağı soğuk suyu ekleyin ve yeniden yoğurun. Pazı yapraklarına hazırladığınız harcı koyup sarın ve tencereye dizin. Üzerine kalan suyu ve 1 çorba kaşığı tereyağını ilave edin. Ateşe dayanıklı bir tabağı dolmaların dağılmasını önlemek için üstlerine kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp 25-30 dakika ocakta tutun. Yoğurtla servis yapın.
    AŞÇININ NOTU
    Dolma yapacağınız zaman küçük pazı yapaklarını seçmeye özen gösterin. Küçük bulamazsanız yaprakları ikiye bölerek kullanın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...