Patlıcanlı Dana Kavurma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATLICANLARI arzunuza göre sıvıyağda kızartın ya da ocakta kavurun. Daha sonra kabuklarını soyun. Kuşbaşı doğrayıp, 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin ve kenara alın. Diğer taraftan eti bir tencereye alıp suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine 1 su bardağı su katıp, et yumuşayana dek (gerekirse su ilave ederek) pişirin. Üzerine kalan tereyağı, arpacık soğan ve sarmısağı ekleyin. Soğanların rengi dönene dek kavurup üzerine doğranmış domates, sivri biber, kırmızı biber, tuz, karabiber, pulbiber ve yenibahar ilave edin. 5-10 dakika pişirip ocaktan alın. Patlıcanı servis tabağına koyun. Üzerine eti ekleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL