Patates Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATATESLERİN kabuklarını soyup, ortalarını oyun. Tuz serpin. Kızdırılmış yağda kızartın. İç malzeme için; mantarları ve havuçları küçük doğrayın. Biberleri ve soğanı ince doğrayın. Sebzeleri tencereye aktarıp az yağda hafifçe kavurun. Üzerine salça, fesleğen, pirinç, 2 bardak su ve tuzu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, suyu çekene dek pişirin. Sonrasında tencereyi ocaktan indirip, soya kıymasını ve bezelyeyi ekleyin. Tekrar kapağı kapatıp bu şekilde 5 dakika demlendirin (nemli ve yumuşak kalması için kapakla tencere arasına kağıt havlu koyun). Hazırladığınız içi, patateslerin içine pay ederek doldurun ve fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir kapta 1 çorba kaşığı salçayı suyla inceltip, tepsinin içine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çırarıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL