Mısırlı Yaprak Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Buğdayı akşamdan suya koyun. Asma yapraklarını 4-5 dakika haşlayıp süzdükten sonra, soğumaya bırakın. Soğanları yemeklik doğrayıp 2 çorba kaşığı tereyağında hafifçe kavurun. Mısır, buğday ve bulguru ilave edin. Maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Domatesleri rendeleyin. Kalan tereyağı, tuz, karabiber, domates, maydanoz, dereotu ve 1 su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyip, ağır ateşte 10 dakika demlendirin. Nar ekşisi ve naneyi de ekleyin. Yaprakların içine, hazırladığınız harcı koyarak sarın. Üzerine yarım limon sıktıktan sonra, 2 su bardağı sıcak su koyarak, orta ateşte 25-30 dakika pişirin. Limon dilimleri ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...