Mısırlı Yaprak Sarma
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Buğdayı akşamdan suya koyun. Asma yapraklarını 4-5 dakika haşlayıp süzdükten sonra, soğumaya bırakın. Soğanları yemeklik doğrayıp 2 çorba kaşığı tereyağında hafifçe kavurun. Mısır, buğday ve bulguru ilave edin. Maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Domatesleri rendeleyin. Kalan tereyağı, tuz, karabiber, domates, maydanoz, dereotu ve 1 su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyip, ağır ateşte 10 dakika demlendirin. Nar ekşisi ve naneyi de ekleyin. Yaprakların içine, hazırladığınız harcı koyarak sarın. Üzerine yarım limon sıktıktan sonra, 2 su bardağı sıcak su koyarak, orta ateşte 25-30 dakika pişirin. Limon dilimleri ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
 - Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
 - İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
 
                ve Daha Fazlası ...
            
            
                ABONE OL
                
            
            
        
                            
                                    
                                    
                                    
                                                Ayşe Ünal