Mercimekli Karnıyarık
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATLICANLARI alacalı soyup sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Fazla yağlarını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Diğer taraftan mercimeği ayıklayıp yıkayın. Yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Sıvıyağı bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış sivri biber ekleyin. Birkaç dakika kavurup salçayı ilave edin. Bir iki çevirip, kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış domatesi katın. Biriki dakika pişirip mercimeği ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ilave edin. Patlıcanları bir tepsiye yerleştirin. Orta kısımlarını boydan boya bir bıçakla açın. İçlerine mercimekli harçtan koyun. Tepsiye 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15- 20 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL