Mantarlı Timbale

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TÜM mantarları dilimleyip, zeytinyağında soğan ve sarmısakla suyunu çekene dek soteleyin. Unu ilave edip 1-2 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ekleyip soğumaya bırakın. Soğuyunca mikserden geçirin. Krema ve çırpılmış yumurtayı ekleyip karıştırın. Yağlanmış kalıplara paylaştırıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Bu arada sos için, mantarları soteleyin. Kremayı ekleyip çektirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Kalıplardan çıkardığınız timbale ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...