Mantarlı Timbale
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TÜM mantarları dilimleyip, zeytinyağında soğan ve sarmısakla suyunu çekene dek soteleyin. Unu ilave edip 1-2 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ekleyip soğumaya bırakın. Soğuyunca mikserden geçirin. Krema ve çırpılmış yumurtayı ekleyip karıştırın. Yağlanmış kalıplara paylaştırıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Bu arada sos için, mantarları soteleyin. Kremayı ekleyip çektirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Kalıplardan çıkardığınız timbale ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL