Lahanalı Et

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Lahanayı dörde bölün. Daha sonra her parçayı yeniden dörde bölün ve doğrayın. Geniş bir tencerede tuzlu su kaynatıp, lahanayı 5 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. Et ve yarmayı bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Orta ateşte et ve yarma yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çektiğinde pişmemişse, biraz sıcak su ilave edin. Piştikten sonra eti yarmanın içinden çıkarın. Tencereye haşlanmış lahana, tuz ve karabiber katıp 10 dakika pişirin. Bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı koyup, tencereden aldığınız etleri pembeleştirin. Tuz ekleyip ocaktan alın. Yarmalı lahanayı servis tabağına alın. Üzerine etleri yerleştirin. Salçayı 2 çay bardağı sıcak suda açın. Kalan tereyağını kızdırıp, üzerine açtığınız salça, pulbiber ve tuz ekleyin. Kavurduktan sonra yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...