Kuzu Kolu Paçası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Eti, çelik tencerede hiç yağ ve su ilave etmeden, suyunu bırakıp çekene dek pişirin. Et bıraktığı suyu iyice çekince üzerine tuz ekleyin. Etlerin üzerini 3 parmak aşacak kadar sıcak su dökün. Ağır ateşte ve kapağı kapalı olarak, etler yumuşayana dek pişirin. Daha sonra eti, delikli kepçe ile alarak kapaklı bir kap içinde bekletin. Ayrı bir tencereye unu, 2 su bardağı su ile karıştırılmış etsuyunu, dövülmüş sarımsakları, sirkeyi, yoğurdu ve tuzu katıp karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Hazırladığımız yoğurtlu sosu, servisten hemen önce tabağa aldığınız etlerin üzerine dökün. Tavada tereyağını eritip pulbiberi ekleyin ve ateşten alın. Biberli yağı sosun üzerine gezdirip, dereotu serpin ve servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.