Kuzu Haşlama
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuzu kolunu büyükçe bir tencereye alın. Soğanı yemeklik doğrayıp 2 çorba kaşığı tereyağı ile birlikte tencereye ekleyin. Yüksek ateşte, et suyunu bırakmadan, çevirerek kızartın. Et kızarınca başka bir tencereye alın. Tencereye salça, tane karabiber ve kalan tereyağını ekleyin. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edip orta hararetli ateşte 1 saat kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tuzunu ayarlayın. Garnitür için sebzeleri temizleyip parmak şeklinde doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tavaya alıp kızdırın. Sebzeleri ekleyin. Tavayı sallayarak sebzeleri soteleyin. Sebzeleri servis tabağına alıp üzerine eti yerleştirin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL