Köfteli Brüksel Lahanası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Brüksellahanalarını yarı yarıya haşlayıp süzün. Diğer tarafta köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, ekmek içi, soya sosu, yumurta, tuz ve karabiberi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde top köfteler hazırlayıp kızgın yağda kızartın Sos için süt, mısır nişastası, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını, tuz ve karabiberi muhallebi kıvamında pişirin. Isıya dayanıklı bir kabı yağlayın. Lahana ve kızarmış köfteleri kaba dizin. Üzerinesosu gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarmadan önce kalan rendelenmiş kaşar peynirini üzerine dökün. Birkaç dakika bekletip fırından çıkartın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL