Kirpi Patates Köftesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATATESLERİ tuzlu suda haşlayıp, kabuklarını temizleyin ve çatalla ezin. Nişasta, karabiber ve tuz ekleyin. Yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparıp, elinizde yuvarlayın. Yumurta ve bir tutam tuzu derin bir kapta çırpın. Tel şehriyeyi elinizle hafifçe kırın. Bezeleri önce galeta ununa sonra yumurtaya ve tel şehriyeye bulayın. Kızgın sıvıyağda kızartıp, sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL