Kırmızı Biberli Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pilav için, bir tencereye tereyağını koyup, eritin. Zeytinyağını ekleyin Üzerine ayıklanmış ve yıkanmış pirinci ilave edip, 5 dakika kavurun. Tuzunu ayarlayıp, sıcak suyu ekleyin. Önce normal ısıda 10 dakika, sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Bu arada sebzeleri jülyen doğrayın. 1 su bardağı suyu kaynatıp, içine doğranmış sebzeleri katın ve 5-6 dakika pişirin. Ardından ince doğranmış sarımsağı ve zeytinyağını ilave edip kavurun. Pişen pilavın içine sebzeleri katıp karıştırın ve servis tabağına aktarın. Üzerine, ince kıyılmış dereotunu serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...