Kerevizli Yerelması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelİkle havucu soyup halka halka doğrayın. Tencerenin dibine serpiştirin. Pırasa yapraklarını halka halka doğrayıp serpiştirin. Kerevizi rendeleyip tencereye alın. Yerelmalarını ayıklayıp küçük küçük doğrayın. 1 çorba kaşığı pirinci yıkayıp tencereye alın. Soyulmuş arpacık soğanları en üste dizin. 4 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri ekleyip hiç su ilave etmeden kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Servis tabağına alıp maydanozla süsleyin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL