Kerevizli Hindi Kapaması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
HİNDİ butlarını kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bir tencereye alıp üzerini geçecek şekilde su ile doldurun ve bir defa kaynatıp süzün. Başka bir tencerede tereyağı ve mısırözü yağını birlikte eritin. Daha sonra unu ilave edin. 1-2 dakika kavurduktan sonra suyu ekleyin. Patates, kereviz, havuç ve kabağı temizleyip kuşbaşı şeklinde doğrayın. Arpacak soğanları soyup ikiye ayırın. Taze soğanı ve mantarları ince ince dilimleyin. Hindi etlerini ve kereviz yaprakları ha- riç doğranmış tüm sebzeleri ekleyin. Tuzu ilave edip karıştırın. Bir defa kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Son olarak kereviz yapraklarını ilave edin. 5 dakika kadar beraber kaynatıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL