Kazan Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KIYMAYI tuz ve karabiberle birlikte yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Alacalı soyulmuş patlıcanları, ortadan ikiye kesip dilimleyin. Dört köşeli şişlere sıra ile patlıcan ve köfteleri geçirin. Mangalda köfte ve patlıcanların rengi dönene dek şişleri çevirerek hafif pişirin. Köfte ve patlıcanları şişlerden çıkarıp, derin bir tencereye alın. Üzerine kabukları temizlenip, halka doğranmış domatesleri yayın. Dolmalık ve kırmızı biberleri elinizle küçük parçalara ayırıp, tencereye ekleyin. Ayrı bir yerde halka doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyip, tencereye ilave edin. Üzerine limon suyu gezdirin. Tuz, karabiber, yenibahar ve pulbiber ekleyin. Domates salçası ilave edin. Suyunu ekleyip, kontrol ederek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.