Kaz Güveç

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kazı bol sıcak suyla iyice yıkayın. İri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kabukları soyulmuş patates, patlıcan, havuç, sivri biber ve domatesi kuşbaşı doğrayın. Mantarları dörde bölün. Kaz etiyle birlikte bütün malzemeyi büyükçe bir güveç kabına yerleştirin. Salçayı az miktarda suyla açın ve yemeğin üzerine gezdirin. Sıcak suyu da ekledikten sonra güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 3 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...