Karnabaharlı ve Brokolili Et Sote
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ETİ geniş bir tabağa alın. Üzerine pulbiber ve sarmısağı ekleyip kenara alın. Limon kabuklarının beyaz kısmını çıkarıp ince şeritler halinde doğrayın ve onları da kenara alın. Karnabahar ve brokolileri çiçeklerine ayırıp kaynamakta olan tuzlu suya atın. 1 dakika haşlayıp süzün ve soğuk sudan geçirin. 1 çorba kaşığı sıvıyağı tavaya koyup, karnabahar ve brokolileri 2 dakika sote edin. Sebzeleri tavadan alıp kalan sıvıyağı tavaya ekleyin. Yağ kızınca etleri kızartın. Sebzeleri üzerine ekleyip et suyunu koyun. Küçük bir kapta suyla açtığınız mısır nişastasını ve ince şeritler halinde doğradığınız limon kabuklarının yarısını üzerine ilave edin. Tuzunu ayarlayıp 5 dakika daha sote edin. Sebzeleri ve eti servis tabağına alın. Tavada kalan sosu yarı yarıya azalana kadar pişirip yemeğin üzerine gezdirin. Kalan limon kabuklarını üzerine serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL