Karamelize Edilmiş Elmalı Ördek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    BÜTÜN ördeği marine malzemesi ile buzdolabı poşetine alıp, iyice karıştırın. Bir gün süreyle buzdolabında bekletirken bir-iki kere karıştırın. Bir kahve fincanı zeytinyağını tavada ısıtın. Ördeği parçalayıp, tavada önlü arkalı altın sarısı renk alana dek, yaklaşık 6 dakika pişirin. Yarım kahve fincanı elma suyu ekleyip fırın tepsisine alın. Üzerini yağlı kağıtla kapatıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sos için ayrı bir tavada yarım kahve fincanı esmerşekeri eritin. Birinci tavadaki suyu, şekerli ikinci tavaya ekleyin. Bal ve et suyu ilave edin. Tereyağlı un karışımını ekleyin. Çırpma teli ile karıştırın. Krema ve fıstık ezmesi ilave edin. Sos akıcı krema kıvamı alınca, tuz ve karabiberini ayarlayın. Sıcak kalacak şekilde muhafaza edin. Üçüncü bir tavaya dilimlenmiş elma ve kalan yarım kahve fincanı zeytinyağını alın. Elmalar renk değiştirene dek pişirin. Kalan yarım kahve fincanı esmerşeker ve kalan yarım kahve fincanı elma suyunu ilave edin. Tarçın ekleyip, karıştırarak ocaktan alın. Elmaları servis tabağına koyun. Yanına ördeği yerleştirin. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...