Karalahana Ezmesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kurufasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın ve kenara alın. Lahanaları yıkayıp süzün. Daha sonra saplarını ve ortasındaki kalın kısımları çıkarıp ince kıyın. Geniş bir tencerede bol su kaynatıp, lahanaları 15 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. Ayrı bir tencereye 6 su bardağı su koyup bir taşım kaynatın. Üzerine karalahana, kurufasulye, tereyağı, pulbiber ve tuz katıp, orta ateşte 30 dakika pişirin. Daha sonra tenceredeki suyun 3/4'ünü bir kepçe ile ayrı bir kaba alın. Tenceredeki lahanaları tahta bir kaşık yardımı ile eze eze pişirin. Lahanalar tamamen ezilince, tencereden aldığınız suyu tekrar ilave edin. Üzerine azar azar mısır unu ilave edin. Sürekli karıştırarak 15 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...