İZMİR ÜZÜMLÜ BULGUR PİLAVI

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bulguru iyice suda yıkayıp bir tarafa süzülmesi için bırakılır, diğer taraf
    tan önce tereyağ, sonra zeytinyağı orta boy bir tencerede eritilir yağ yanmadan üzerine tel şehriyeler eklenir ve kavrulur hafif pembeleşince
    üzerine yıkanan bulgur eklenir 10 dk kavrulur rengi dönünce önceden yıkanmış suyu süzülmüş üzümler eklenir tekrar karıştırlır,karabiber,kim
    yon ve tuz eklenir en son soğuk tavuk suyu konur.Eğer tavuk suyu yoksa 1 adet tavuk bulyonda eklenebilir ama tavuk suyu lezzetini artırı
    yor, Önce harlı ateşte sonrada en kısık ateşte suyu çekinceya kadar pişirilir demlenmesi için üzeri alimünyum folyo ile kapatılır.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.